Ingatlan adásvétel

 

Az ingatlanokat érintő jogügyletek és lebonyolításuk mindig kiemelt területét képezik az ügyvédi munkának. Így van ez az én ügyvédi praxisomban is. Munkatársaimmal várjuk mindazokat az ügyfeleket, akik megfizethető áron várnak professzionális és gyors ügyvédi segítséget az ingatlan adásvétel területén.

 

Az ingatlan adásvételi szerződést minden esetben ügyvédnek kell ellenjegyeznie, valamint előleg fizetése esetén ügyvédi letét elhelyezésére is ilyen módon van lehetőség.

 

Ha megfelelő, teljeskörű szolgáltatást nyújtó ügyvédet választ az ingatlan adásvétel lebonyolításához, akkor nem csupán a szerződés megírására, aláírására és ellenjegyzésére számíthat, hanem az ingatlan adásvétel ügyvédi díja tartalmazza majd a valamennyi szerződés elkészítését és a teljes ingatlan adásvételi eljárás során a hivatalos szervek előtti képviseletet (pl. a földhivatali eljárásban) . Egy lelkiismeretes ügyvéd segíti Önt az ügyintézésben.

 

Ügyvédi képviselet az ingatlan adásvétel során

 

A Janicsák Ügyvédi Iroda által kínált teljeskörű ingatlan adásvételhez kapcsolódó ügyintézés szolgáltatás tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat:

 

 • Adásvételi szerződés megkötése akár 1 munkanapon belül
 • Teljes körű tájékoztatás az ingatlan ügylettel kapcsolatban
 • Szükség szerint egyeztetés a Felek között
 • Adó és illeték optimalizálásához történő jogi segítségnyújtás
 • Szerződéskötés teljes lebonyolítása és képviselet az illetékes földhivatal és az illetékhivatal előtti eljárásban

 

Szakmai háttér, tapasztalat – dr. Janicsák Tímea ingatlanjogi ügyvéd

 

Ingatlan adásvétellel kapcsolatban széleskörű tapasztalataimat az Indotek Zrt. ingatlanbefektetésekkel foglalkozó holding vállalatnál, ügyvédjelöltként és mint működő ügyvéd szereztem. Adásvételen kívül foglalkozom még ingatlanokat érintő csere-, bérleti-, és ajándékozási szerződésekkel, illetve társasházak alapításával, társasházi alapító okiratok módosításával, osztatlan közös tulajdonban álló épületek használati megosztásával.

 

Milyen szempontok alapján érdemes ingatlanjogi ügyvédet választani?

 

Az ingatlanjogi ügyvéd kiválasztása az ingatlanügylet során általában a vevő feladata, és annak költségeit is a vevő fizeti meg. Arról, hogy általában milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie, amikor ügyvédet választ ide kattintva olvashat.

 

Ingatlanvásárlás esetén az adott ügyvéd szakmai és emberi hátterén felül nagyon fontos szempont lehet az ügyvédi díj is. A vevőnek feltétlenül szükséges átgondolnia, hogy milyen költségeket tud vállalni az ingatlanvásárlás során a vételár megfizetésén túl. Ebben segítséget jelenthet, hogy ügyvédi munkámat egy könyvelő iroda, illetve egy könyvvizsgáló is segíti Budapest és Pest Megye területén, ezért az ingatlan adásvétel során cégek és magánszemélyek számára egyaránt megfelelő szakértői támogatásra számíthat az adóoptimalizálási kérdések megbeszélésében is.

 

Az ingatlan adásvétel költségei

 

 • A tulajdoni lap egyszeri lekérésének a díja 3.600,-Ft, amelyre azért van szükség, hogy a vevő és ügyvédje meggyőződjenek arról, hogy az eladó valóban jogosult az ingatlan értékesítésére
 • Igazgatási szolgáltatási díj 6.600,-Ft, amely gyakorlatilag a földhivatali eljárás díja
 • Illeték: az ingatlan megvásárlását követően néhány héten belül, az ingatlan értékét figyelembe véve kerül meghatározásra a vevő által fizetendő illeték.
 • Ingatlan adásvételhez kapcsolódó ügyvédi munkadíj

 

 

Az ingatlan adásvétel ügyvédi díja

 

Ingatlan adásvétel esetén ügyvédi munkadíjat kell fizetnie, amelynek összege a dr. Janicsák Tímea Ügyvédi Irodánál általában nem függ a szerződés típusától, sem attól, hogy Ön készpénzes vagy hitelre vásároló vevő-e. Az ingatlan adásvétel ügyvédi díja nálunk nem hordoz semmiféle további rejtett költséget.

 

Az áraim megállapításakor nagyon fontos szempont volt számomra, hogy bárki számára elérhető szolgáltatást nyújtsak, ezért a teljeskörű ingatlan adásvételhez kapcsolódó jogi képviselet a dr. Janicsák Tímea Ügyvédi Irodánál – az ingatlan értékének függvényében – már 55.000,-Ft összegért is elérhető, ami rendkívül kedvezőnek számít.

 

Általában véve ingatlan adásvétel esetén az ügyvédi költség nálunk az ingatlan vételárának kb. 0,5%-a, de minimum 70.000,-Ft. Nagy értékű ingatlan adásvétele esetén az ingatlan adásvétel ügyvédi díja maximum 130.000,-Ft, ha az ingatlan értéke nem haladja meg a 50 millió forintot. 50 millió forint összeget meghaladó értékű ingatlanok esetén a munkadíj némileg emelkedhet, de ez általában egyéni megegyezés tárgyát képezi.

 

Az ingatlan adásvétel ügyvédi díja nagyságrendileg tehát a következőképpen alakul ügyvédi irodánknál:

 

Ingatlan értéke Ingatlan adásvétel ügyvédi díja
-8 millióig 90.000,- Ft
8-20 millió között az ingatlan vételárának 0,5%-a
20-50 millió között 130.000,- Ft
50 millió felett egyéni megegyezés tárgya

 

Mindenképpen fontosnak tartom elmondani, hogy a jelen a honlapon feltüntetett díjak nem minősülnek ajánlattételnek, hanem tájékoztató jellegűek, és az ügyvédi díj minden esetben egyedi megegyezés tárgyát képezi, és kizárólag az Ön konkrét megkeresése alapján adható meg.

 

 

 

Üdvözlettel,
dr. Janicsák Tímea ügyvéd

 

5 nyomós érv amellett, hogy minket válasszon

Hogy miért válassza a Molnár és Janicsák ügyvédi irodát ingatlan ügyleteinek és cégjogi ügyeinek lebonyolításához?

 • Professzionális ügyvédi szolgáltatás
 • Méltányos árak, megfizethető ügyvédi díjak
 • Barátságos ügyvédek, akik Önt partnerként kezelik
 • Segítünk megérteni és szívesen elmagyarázzuk részletesen, hogy mikor mi és miért szükséges
 • Velünk egyszerű és hatékony ügymenet

Kérdése van?

Szimpatikus Önnek ez az iroda?

Ajánlatkéréshez és tanácsadásért vegye fel velünk a kapcsolatot!

10 fontos kérdés ingatlan adásvételi szerződés megkötésével kapcsolatosan

10 fontos kérdés ingatlan adásvételi szerződés megkötésével kapcsolatosan

Egy egy vagy két oldalas ingatlan adásvételi szerződés is alkalmas lehet arra, hogy a tulajdonjog átvezetésre kerüljön az ingatlan-nyilvántartásban. Számunkra azonban fontos, hogy ügyfeleinkkel a lehető legtöbb kérdést átbeszéljük. Továbbá az is, hogy ezeket rögzítsük a szerződésben, ne pusztán utaljunk arra, hogy a nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv szabályai az irányadók, mivel ez egy jogi képzettséggel nem rendelkező embernek nem sok segítséget nyújt.

boritek-ikon

Írjon nekem, ha kérdése van, vagy szeretne ajánlatot kérni!

12 + 14 =

telefon-ikon-ugyved

Szeretne inkább visszahívást kérni?

12 + 10 =