Cégmódosítás, társasági szerződés módosítása

Amennyiben Önnek már működő cége van, akkor fontos tudnia, hogy a cég cégjegyzéket érintő adataiban való változást cégmódosítás keretében be kell jelentenie az illetékes cégbíróságnak. A Janicsák Ügyvédi Iroda cégmódosítás ügyeinek intézésénél vállalja az Ön vállalkozásának képviseletét a cégbíróságon, és segítséget nyújt a társasági szerződés módosításában.

A vállalkozás cégjegyzékben szereplő adatai között vannak olyan adatok is, melyeknek a jogszabály kiemelt jelentőséget tulajdonít, ami azt jelenti, hogy az ezekben történő változás bejelentésének elmulasztása, vagy valótlan adatok bejelentése komoly következményekre, egyes esetekben a cég törlésére vezethet. Éppen ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a cégmódosítás során arra, hogy hozzáértő ügyvéd szakember szakmai támogatásával végezzük el a változtatásokat.

A cégmódosítás következtében kötelezően jelentendő adatváltozások köre

Mik ezek az adatok? A legfontosabb a cég székhelye. Ennek mindig napra késznek és pontosnak kell lennie, valamint az is fontos, hogy a Társaság a székhelyet jogszerűen használja, és jogszerűen jelentse be a cégbíróságnak, tehát kérni kell hozzá a tulajdonosok hozzájárulását, hogy a cím a Társaság székhelyeként funkcionálhasson. Amennyiben a Társaság székhelye megváltozik, ezt cégmódosítás keretében haladéktalanul be kell jelenteni a cégbíróság felé.

Fontos adat, és mindig naprakésznek kell lennie a Társaság ügyvezetőjének neve és pontos lakcíme, valamint 1-2 személyes adata. Amennyiben az ügyvezető személye megváltozik, szintén cégmódosítás keretében kell kérni a változások cégjegyzékben történő átvezetését.

Kiemelten fontos még a tagok neve, lakcíme, és 1-2 személyes adat naprakészen tartása is, valamint a törzstőke mértékére és összetételére vonatkozó adatszolgáltatás. Az ezekre vonatkozó változásokat szintén cégmódosítás keretében lehet átvezettetni a cégjegyzéken. Itt fontos megjegyezni, hogy 2017. március 15. napján jár le a kötelező törzstőkeemelés törvényi határideje. Így azok a cégek, amelyek törzstőkéje még nem éri el a 3.000.000,-Ft-ot, kötelező cégmódosítás keretében megemelni, és áttérni a Gt. helyett a Ptk. szabályaira.

A fent felsoroltakon kívül még számos oka lehet annak, hogy szükséges a Társaság okiratainak módosítása. Egyes változások igénylik a cégmódosítás bejelentését, más változások pedig csak az okiratok módosítását, esetleg könyvelői szerepvállalást igényelnek.

Miben segíthet Önnek egy ügyvéd cégmódosítás esetén?

Amennyiben cégmódosítás kapcsán keres ügyvédi képviseletet, a Janicsák Ügyvédi Iroda megbízás keretében vállalja a társasági szerződés módosítását és vállalkozása képviseletét a cégbíróságon az adatváltozás bejelentése során, valamint segíti önt az ügyintézésben a cégmódosítási folyamat során.

Bővebb tájékoztatásért keresse meg irodánkat, ahol a cégmódosítás teljes körű lebonyolításában, a vonatkozó jogi tanácsadásban,  valamint igény esetén együttműködő partnereink útján teljes körű könyvelési és adótanácsadással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Üdvözlettel,
dr. Janicsák Tímea ügyvéd

cégmódosítás ügyvéd, céges ügyvéd, társasági szerződés módosítása ügyvéd

Cégmódosítást tervez?

Ha a Janicsák Ügyvédi Irodát tünteti ki bizalmával, profi, gyors és megfizethető szolgáltatásra számíthat. Kérje ajánlatunkat, vagy forduljon hozzánk részletes tájékoztatásért, jogi tanácsért e-mailben vagy telefonon, vagy az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

5 nyomós érv amellett, hogy minket válasszon

Hogy miért válassza a Molnár és Janicsák ügyvédi irodát ingatlan ügyleteinek és cégjogi ügyeinek lebonyolításához?

  • Professzionális ügyvédi szolgáltatás
  • Méltányos árak, megfizethető ügyvédi díjak
  • Barátságos ügyvédek, akik Önt partnerként kezelik
  • Segítünk megérteni és szívesen elmagyarázzuk részletesen, hogy mikor mi és miért szükséges
  • Velünk egyszerű és hatékony ügymenet

boritek-ikon

Írjon nekem, ha kérdése van, vagy szeretne ajánlatot kérni!

9 + 4 =

telefon-ikon-ugyved

Szeretne inkább visszahívást kérni?

12 + 13 =