Március óta illetékmentes a cégalapítás

Jó hírünk van azok számára, akik cégalapításra készülnek, ugyanis 2017. március 16. napjától megváltozott a cégalapítás illeték.

Magyarországon 2017 márciusa után illetékmentes a cégalapítás. Aki tehát most tervezi egy Kft-t, Bt-t, Kkt-t, Zrt-t alapítását, illetékfizetési kötelezettség nélkül megteheti, akár ún. egyszerűsített cégeljárással, akár a ritkább, általános szabályok szerint történő cégalapításról van szó.

A cégalapítás önmagában véve is jelentős költségekkel járhat. Cégjogi ügyvédként nap mint nap találkozom azzal, hogy – különösen a kisebb vállalkozások alapítása esetében – komoly anyagi megterhelést jelenthet az alapítók számára a cégalapítás költségeinek megfizetése. Számukra jelent valamelyest könnyebbséget az illetékmentes cégalapítás lehetősége.

Amennyiben Ön profi ügyvédi szolgáltatás igénybe vételével kíván céget alapítani, és ki akarja kerülni a cégalapítást járulékos szolgáltatásként, akár ingyenesen, akár nyomott áron, kínáló kétes értékű „vállalkozásokat”, az alapításban résztvevő tulajdonosok számától függően nagyságrendileg minimum 33.000,-Ft költséggel érdemes számolnia. Kétnyelvű (angol-magyar) cégalapítás esetén, ahol a társasági szerződés angol és magyar nyelven is elkészül a cégalapítás ügyvédi díja 65.000,- Ft plusz a JÜB díja: 1500,-Ft/fő.

A JÜB az ún. „jogügyletek biztonsága” elnevezésű, jogszabály által előírt ellenőrzési kötelezettség az eljáró ügyvéd számára, mely eljárás során a személyes okmányok alapján a központi adatnyilvántartó hatóságnál díj ellenében le kell kérni a cégeljárásban érintett személyek adatlapját. Ez minden cégalapítás esetén kötelező.

A feltüntetett ügyvédi díj ellenében a Dr. Janicsák Tímea ügyvédi iroda teljes körű tájékoztatást nyújt a cégalapítás menetéről, elkészítjük valamennyi szükséges okiratot, képviseljük a megalakuló céget a cégbíróság előtt a cég jogerős bejegyzéséig, szükség esetén pedig partnereink közreműködésével könyvelési, adójogi tanácsadást is nyújtunk.

Amennyiben új cég alapítását tervezi, keressen minket bizalommal!

A vezető tisztségviselő felelőssége

A vezető tisztségviselő felelőssége

Ptk hatályba lépését követően (2016. június 30.) az ügyvezető korlátlan felelőssége… cégjogi szemponból a jogi személyiséggel rendelkező társas vállalkozások (Kft., Nyrt, Zrt.) vezető tisztségviselőinek (ügyvezető, ügyvezető igazgató) felelősség

read more

Cégjogi ügyeit intézze nálunk!

Ismerje meg a Janicsák Ügyvédi Iroda kedvező és teljeskörű cégjogi szolgáltatásait!

 

További bejegyzések cégjog témában